Wat moet er nog gebeuren


Uw bijdrage helpt in het realiseren c.q. het afronden van de projecten:


De Special School in Noney, Manipur, van Child Guidance Centre

  • De school is wind- en waterdicht. Het interieur moet nog aangekocht en geïnstalleerd worden. De weg naar de school dient verhard te worden en het terrein vóór het schoolgebouw moet tot een veilig speelterrein gemaakt worden. Het is de bedoeling een groentetuintje aan te leggen zodat de kinderen die dat kunnen zelf leren groente te verbouwen.
  • Een deel van de vaste lasten voor 1 jaar. We zijn in onderhandeling met het Indiase bestuur van de N.E. Region om na de oprichting van de school de salarissen en de running costs over te nemen. Dat kan pas nadat de school drie jaar bestaat. Dat zal nog wel wat moeite kosten. De lopende kosten bestaan o.a. uit: dagelijks een maaltijd, benzine, ontsmettingsmiddelen, schoonmaakartikelen, schriften, (kleur)potloden, onderwijsmateriaal, testen etc. Voor twee jaar zijn de kosten gegarandeerd.
  • Huur voor 1 jaar voor de huisvesting van het nieuwe personeel dat niet in Noney woont. (zie verder onder Projecten)

Vocational Training en Rehabilitation Centre, Imphal, van Handicapped Development Foundation

  • Afbouw van het Vocational Training en Rehabilitation Centre van Handicapped Development Foundation, Imphal, in de staat Manipur (zie verder onder Projecten).

Special School in Ghughumari van Trinita

  • Het inrichten van een reeds bestaand oud leeg schoolgebouw in Ghughumari in de staat West Bengal tot Special School voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Ghughumari ligt in het Cooch Behar District. De klaslokalen en de ruimten voor fysiotherapie, logopedie en administratie moeten worden ingericht. Er is totaal geen enkele sanitaire voorziening.
    (zie verder onder Projecten)

 

Aanvullende gegevens